Wanneer men besluit om schoenen aan te schaffen omdat er op een houten of andere harde vloer wordt getraind, moet men op de volgende aspecten letten:

  • De schoenen moeten goed aan de voet aansluiten en de voorvoet moet goed ondersteund worden bij de zijwaartse bewegingen. De meeste aerobicsschoenen hebben een versterkte band om de wreef en een stevig hielstuk, zodat de voet wordt gestabiliseerd.
  • Geribbelde zolen zijn belangrijk voor een goede grip op de vloer; zij moeten tevens soepel en rekbaar zijn voor een goed contact met de vloer en een juiste voetafwikkeling.
  • Ook moet men rekening houden met het uitzetten van de voeten tijdens de training.

Het is verstandig om katoenen of wollen sokken te dragen in verband met de voettranspiratie en de hinderlijke gevolgen daarvan. Het is aan te raden wanneer men zonder schoenen traint op een zachte vloer dit op katoenen sokken te doen. De kans op uitglijden is dan minimaal.

Voor fitness zijn de benodigde kenmerken voor schoenen een stuk lager. Dit komt doordat er in feite weinig belasting (qua schokken bijvoorbeeld) op de voeten terecht komt. Tijdens (cardio)fitness moet een schoen vooral comfortabel zitten en stabiel zijn, zeker voor mensen die lopen op de loopband of oefeningen als lunges / squats uitvoeren.

Webshop

WebshopNeem ook eens een kijkje in onze webshop. Hier vindt u allerlei aanbiedingen.

Lees meer....

Nieuwe snaren

Nieuwe BespanningNieuwe snaren zijn er al vanaf € 14,95

Lees meer....

Uitverkoop

Binnenkort uitverkoop!Kijk ook in onze webshop voor de laatste aanbiedingen!

Lees meer....

Ga naar boven